OM OSS

 

Operakollektivet er et uavhengig operakompani drevet av utøverne selv, og består av kunstnere og utøvere med bakgrunn fra ulike uttrykksformer innen scenekunst. Operakollektivet ønsker å være en lekegrind for operasjangeren, hvor målet er å utvikle nye verker som formidler relevante historier som griper fatt i vår samtid uten å gå store omveier. Med arbeidet vi gjør ønsker vi å utfordre de etablerte arbeidsmetodene i operasjangeren, og alle medvirkende tar del i planlegging, skapelse og gjennomføring. 

 

 

 

 

 

HVEM

 

Patrick Egersborg, født og oppvokst i Trondheim, er initiativtager, produsent og sanger i Operakollektivet. Patrick har studert ved HfM "Hanns Eisler" i Berlin og Operahøgskolen ved KhiO hvor han gikk ut med master i 2014. I 2012 sang han Norges-premieren av operaen Orlando av G. F. Händel ved Åmot Operagard med regi av Erlend Samnøen. Han har også bodd i London hvor han har sunget med kompanier som Opera Holland Park og Grange Park Opera og opptrådt under The Grimeborn Opera Festival. Ved Grange Park Opera ble han tildelt et utviklingsstipend for unge sangere. Under studiene opptrådte han bla. i rollen som Operatøren i premieren av operaen Ad Undas komponert av Øyvind Mæland med regi av Lisa Lie, samt Don Alfonso i Così fan tutte av Mozart, begge på scene 2 ved DNO&B. I 2015 var han å se i rollen som Sciarrone i Opera Østfolds produksjon av Tosca og Zuniga i Carmen ved RingsakerOperaen. 

Gísli Jóhann Grétarsson, komponist, er født og oppvokst i  Akureyri på Island. I 2007 flyttet han til Sverige for å studere komposisjon ved LTU med prof. Jan Sandström, hvor han gikk ut med master i 2012. Som sin avgangseksamen for både sin BA og MA komponerte han korte operaer som han både produserte og dirigerte. Gíslis komposisjoner har i de siste årene blitt fremført av mange forskjellige solister, ensembler, kor og symfoniorkestre i  Skandinavia, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Italia, Australia, USA og Island. Selv om han hovedsaklig virker som komponist og dirigent, setter Gísli fortsatt pris på å spille klassisk gitar.

Oda Fiskum (f. 1985) er dramatiker og utdannet sinolog ved School of Oriental and African Studies i London. Hun startet den første profesjonelle kinesisk-europeiske teatergruppa i Kina. Stykkene hennes er oppført i Norge, Kina, Nederland, Australia og Storbritannia. Det kritikerroste stykket Ibsen in One Take ble kåret til en av ti beste forestillinger i Kina (2012) og gjestet Nationaltheatret/Ibsenfestivalen i Oslo 2014. Fiskum var husdramatiker ved Dramatikkens hus 2013-2015 og bor i Stockholm hvor hun er dramaturg ved Dramalabbet. Oda har dessuten jobbet på den norske ambassaden i Beijing og som barista på Starbucks.

Foto: Sirin Winge

Foto: Sirin Winge

Foto: Sirin Winge

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle