top of page

OPERAKOLLEKTIVET er et nordisk operakompani som utvikler og fremfører nye operaforestillinger, skrevet, komponert og produsert av oss selv. Vi har som mål å formidle opera med historier som publikum kan relatere seg til, og på den måten nå et publikum som ellers ikke har interesse for opera.

 

Vi ønsker å være en lekegrind for operasjangeren, hvor vi ikke låser oss fast i gamle dogmer innenfor opera som sjanger.

 

 

Patrick Egersborg er en baryton fra Trondheim med base i København. Han har sin utdannelse fra HfM "Hanns Eisler" i Berlin og Operahøgskolen i Oslo, hvor han gikk ut i 2014, i rollen som Don Alfonso i CosÌ fan tutte av Mozart. Han har fremført roller og konserter med operakompanier, musikalteatre og festivaler i Skandinavia og Storbritannia, og har har vært prosjektleder for flere forestillinger og fremføringer i Oslo og København. Han har nylig vært å se i roller som Tonio og Silvio i Pagliacci med Copenhagen Opera Festival og Opera Søholm i Danmark, og debuterte i rollen som Conte di Luna i Il trovatore med Operaen i Kristiansund i 2023. Han har kuratert operaer med sitt eget operakompani Operakollektivet, som hadde premiere av operaen Team Player i 2016, og startet konsertserien Operasalonen i København under pandemien, som et tilbud for publikum når teatrene var stengt.

Les mer om Patrick her

sort hvit liten.jpg

Gísli Jóhann Grétarsson, komponist, er født og oppvokst i  Akureyri på Island. I 2007 flyttet han til Sverige for å studere komposisjon ved LTU med prof. Jan Sandström, hvor han gikk ut med master i 2012. Som sin avgangseksamen for både sin BA og MA komponerte han korte operaer som han både produserte og dirigerte. Gíslis komposisjoner har i de siste årene blitt fremført av mange forskjellige solister, ensembler, kor og symfoniorkestre i  Skandinavia, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Italia, Australia, USA og Island. Selv om han hovedsaklig virker som komponist og dirigent, setter Gísli fortsatt pris på å spille klassisk gitar.

Oda Fiskum (f. 1985) er fra Trondheim. Hun har studert dramaturgi på teaterhøgskolen i Beijing og sinologi på SOAS i London. Hun er virksom dramatiker i Europa og Øst-Asia, har skrevet et tjuetalls tekster for ulike sceniske uttrykk og er oversatt til en rekke språk.  Det kritikerroste stykket Ibsen in One Take ble kåret til en av ti beste forestillinger i Kina (2012) og gjestet Nationaltheatret/Ibsenfestivalen i Oslo 2014. Komedien “Beintørr” var et av de mest spilte stykkene i svenske Riksteaterns Länk-program i 2020. Oda bor i Stockholm hvor hun er programansvarig for dramatikk på Biskops-Arnös folkehøgskole. Hun har vært barista på Starbucks.

bottom of page